Hőszigetelés

Hőszigetelés

Optimális hőmegtartás

Vállalatunk számára a kiváló minőségű anyagok felhasználása mellett a minőségi, megfelelő sorrendben történő kivitelezés egyaránt nagyon fontos. Az általunk forgalmazott hőszigetelő rendszerekre rendszergaranciát vállalunk. 

A homlokzatra helyezett hőszigetelő lemez megakadályozza, hogy a kinti hideg bejusson a falba, így az képes felvenni az épület belső levegőjének hőmérsékletét. Ezáltal a falak sokkal több hőt tudnak tárolni, ami gazdaságosabb fenntartást eredményez. A megfelelő homlokzati hőszigetelés megóv télen a hideg és a magas fűtésszámlák, nyáron pedig a túlzott meleg ellen.

Hazánkban a túlnyomóan korszerűtlen, elavult szigetelési rendszerek miatt nagyon sokat fizetünk a fűtésért, és rengeteg energiát pazarolunk el.  

Ezen energiafelhasználás csökkentése érdekében, többnyire először a külső hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét végezzük el, és általában csak ezután kezdjük el az egyéb gépészeti munkálatokat.

A külső hőszigetelést érdemes két részre bontani: a felújítás során a homlokzati falak utólagos szigetelését a padlástér illetve a tető szigetelésétől függetlenül is el lehet végezni, vagyis az elpazarolt energia és a rendelkezésre álló források függvényében meghatározható a felújítás sorrendje.

A felfelé áramló meleg levegő fajlagos energiavesztése miatt érdemes először a födém szigetelésével kezdeni, hiszen ott távozik a legtöbb energia. Ezután következhet a homlokzati falak és lábazatok – lehetőség szerint – külső szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje. 

Összefoglalóan elmondható tehát, hogy a megfelelő hőszigetelés kiépítése után érdemes csak belefogni a fűtési rendszer korszerűsítésébe. Előbb ugyanis célszerű meggátolni a pazarló energiafogyasztást hőszigeteléssel, és csak utána foglalkozni az energia előállításának és felhasználásának a korszerűsítésével.